Päiväkoti Kirjokansi

Päiväkotimme sijaitsee keskustan ytimessä, puistoalueiden läheisyydessä ja sopivasti monen huoltajan työ-tai opiskelumatkan varrella Linnankatu 6:ssa (entinen Linnan lukio). Sijaintimme mahdollistaakin kulttuuri-ja liikuntapaikkojen ympärivuotisen käytön helposti kävellen. Paikallisbusseilla taas pääsemme liikkumaan hieman edemmäs. Päiväkodissamme on kaksi ryhmää; Tiitiäiset (alle 3-vuotiaat) ja Metsäläiset (yli 3-vuotiaat). Molemmissa ryhmissä on kolme kasvatusvastuullista aikuista.

Olemme palvelusetelillä tuettu yksityinen päiväkoti. Tämä tarkoittaa sitä, että perheen tulee hakea sähköisesti palveluseteliä Kajaanin kaupungilta. Palvelusetelin arvo määräytyy lapsen iän, hoidon tarpeen, perheen koon ja tulojen mukaan. Asiakasmaksumme on samansuuruinen kuin kunnallisen vanrhaiskasvatuksen asiakasmaksu päivähoidossa

This is where the map comes in.

Sijainti

Päiväkotimme sijaitsee keskustan ytimessä, puistoaluieden läheisyydessä ja sopivasti monen vanhemman työmatkan varrella, Linnankatu 6:ssa (entinen Linnan lukio). Sijaintimme keskustassa mahdollistaakin erilaisten kulttuuripaikkojen ja liikuntaympäristöjen ympärivuotisen käytön helposti kävellen. Myös paikallisliikenteen busseilla pääsemme liikkumaan eri kaupunginosissa.

Päiväkodin johtaja

Annukka Möttönen
044 330 0462
paivakoti.johtaja@osuuskuntakirjokansi.fi

Päivähoitoon hakeminen

Meille voi hakea suoraan lähettämällä sähköpostia tai soittamalla.

Alla linkki palvelusetelin hakemista varten, sivuilta löytyy myös tietoa parasta palvelua-järjestelmästä ja meidän oma hinnastomme

Toiminta-ajatus

Lapsen hyvään päiväkotiarkeen kuuluu, että hän saa kiireettömästi harjoitella ja oppia uusia taitoja aikuisen tuella ja kannustuksella sekä onnistumisen kokemuksien kautta. Päiväkotiarjessamme lapset saavat liikkua, leikkiä, kokea, nähdä, tuntea, maistaa, haistaa, kuulla, oppia yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa samalla hyviä sosiaalisia -ja vuorovaikutustaitoja harjoitellen. 

Toimimme pienryhmissä, joita vetää kunkin lapsen lähiaikuinen. Pienryhmien toimintaa ohjaavat mm. lasten kiinnostuksen kohteet, kehitystehtävät, pedagogiset ja ajankohtaiset aiheet. Suunnittelemme, toteutamme ja arvioimme toimintaamme yhdessä lasten, huoltajien ja koko henkilökunnan kanssa. 

Päiväkotimme ruuat valmistuvat Kirjokannen omassa keittiössä, Lounaspaikka Linnansalissa ja jokainen lapsi saa levähtää päivittäin omassa vuoteessaan. Lapsen lähiaikuinen kirjaa lapsen kuulumiset ja päivän tapahtumat vihkoon, josta nämä kerrotaan jokaisen lapsen huoltajalle päivittäin. Molemminpuolinen kuulumisten vaihto on tärkeää lapsen hyvinvoinnin tukemisessa.


Hypi, konttaa, tassuttele,
​​leiki, loiki, hassuttele.
Tanssi, pyöri, kieri, vieri,
niin on sulla hyvä mieli!

Liikkuminen

Lapsella on luontainen tarve liikkumiseen. Lapsi oppii liikkuen mm. sosiaalisia- ja tunnetaitoja, matemaattisia ja kielellisiä valmiuksia. Lapsen liikunnalliset tottumukset syntyvät jo muutaman vuoden ikäisenä, johon pyrimme omalta osaltamme vaikuttamaan. Kannustamme ja ohjaamme lapsia liikkumaan niin sisällä kuin ulkonakin, aikuiset leikkivät lasten kanssa liikunnallisia sisä-ja pihaleikkejä, liikuntavälineitä on lasten saatavilla, jokaisella ryhmällä on vähintään yksi ohjattu liikuntahetki viikossa sisällä tai ulkona, retkeilemme lähialueella erilaisissa maastoissa ja kirjasto-, museo- ja teatteriretket tehdään kävellen. Lisäksi päiväkotimme järjestää muutaman kerran vuodessa koko perheelle tarkoitettuja liikunnallisia tapaamisia eri teemoilla. Annamme myös kunkin kuukauden liikuntavinkit koko perheelle.

Ota yhteyttä